tisdag 6 november 2007

Parkeringshjälp till bilen

Jag skulle vilja ha en parkeringshjälp till bilen. Längst fram och längst bak på bilen vill jag ha laserljus som känner av om utrymmet för gatuparkering är tillräckligt stort för bilen. Mitt under bilen ska ett litet hjul kunna fällas ned som ett landningsställ, men ställt på tvären. Hjulet ska kunna lyfta hela bilen så att de övriga fyra hjul precis lättar från asfalten. En liten elmotor i det lilla hjulet kan sedan sidoförflytta bilen in i parkeringsutrymmet genom att de vanliga hjulen "släpas" i sidled. Det lilla hjulet ska sedan kunna fällas upp igen under bilen när man far som vanligt.

1 kommentar:

Krischan sa...

Det låter ganska smart men jag har några frågor:

1. Hur mycket tjänar du jämfört med de varianter som finns i dag, där bilen backar och svänger sig in automatiskt med hjälp av sensorer? De behöver inte mycket utrymme framför och bakom bilen. Och man behöver ju i vilket fall lite utrymme för att kunna stå bakom och packa ur óch öppna backluckan.

2. Det är ju en sak om DU tränger dig in utan marginaler framför och bakom, men de som redan står där, framför och bakom - hur ska de komma ut? Det är stor risk att de måste backa på och skuffa undan din bil om de inte har samma mittendäckslösning.

3. Det låter lite som att bilen kommer att släpas in. Hur kan mittendäcket veta hur belastningen är fördelad i bilen? Om man har en tung grej i bakluckan kommer bakhjulen att släpa i, om man har Peter Harrysson, Anna Book eller förre försvarsministern till vänster i bak- eller framsätet kommer vänsterhjulen att skrapa i rejält, eller?