torsdag 31 januari 2008

Personlig startsida på internet

Det finns funktioner där man skapar sin egen startsida på internet. Exempelvis iGoogle. Jag tror dock att detta är något som går att utveckla mycket mer. Den egna startsidan ska kunna innehålla olika typer av aktiv och interaktiv information som exempelvis:
- inkorgar från olika mailsystem, ex.vis både jobbmail och privatmail,
- inkorg från facebook,
- mottagna SMS på det egna mobilnumret,
- de senaste blogginläggen på de bloggar man vill följa,
- traditionella nyhetsflashar från valda källor,
- sökfält för Google,
- de youtube filmer som publicerats av avsändare som man vill följa (jag tror att videodagböcker på youtube snart kommer att bli större än traditionella bloggar bland unga med videokameror i mobilen, kanske vill man begränsa tillgången till filmerna till sina facebookvänner),
- de TV-kanaler man vill följa ska alltid streama frimärkstora rörliga bilder så man ser om det är något man vill se och då är det bara att klicka upp full bild.

Det är viktigt att det är enkelt att skapa sin egen startsida så att många klarar av det och att det är flexibelt så att man verkligen får alla funktioner som man behöver. Denna startsida skulle kunna användas på mobiler med mycket bra skärpa i displayen istället för den vanliga skärmsläckaren. Även TV:n skulle kunna ha denna startsida när TV och internet snart är integrerat. Det borde gå att tjäna pengar på samma sätt som Google gör genom att man kan lägga till anpassad reklam när folk klickar sig iväg en nivå.

Inga kommentarer: